Kolla källans idélåda avvecklas

Hej alla följare!

Mycket har hänt under de tio åren som bloggen har erbjudit tips och råd kring medie-och informationskunnighet. Det har blivit allt svårare att skilja falskt från sant på nätet och sociala medier har fört med sig en resistens mot kritisk granskning. Samtidigt har många lärare, förskollärare och skolbibliotekarier blivit skickliga i att undervisa om källkritik och säkerhet på nätet – och delar med sig av sin kunskap.

Det är många förändringar nu. Förra året beslutade regeringen om en nationell it-strategi och digital kompetens har förtydligats i styrdokumenten. Programmeringen har gjort sitt intåg i skolan. Nu håller skolor, förskolor och vuxenutbildning på att omsätta förändringarna i praktiken. Vi på Skolverket behöver stötta det arbetet på bästa sätt och därför gör vi också förändringar hos oss.

Vi har publicerat en betaversion av nya skolverket.se och under juni kommer du mötas av en helt ny webblats. Skolans digitalisering kommer att få en egen ingång som samlar allt viktigt och nytt. Även reportage, forskningsbevakning och annat stöd kring källkritik och säkerhet på nätet kommer att finnas på skolverket.se. Kolla källans idélåda avvecklas och vi kommer att ta med en del av materialet från bloggen till den nya webbplatsen.

Tack till alla som har följt bloggen.

Vi vill särskilt tacka alla som bloggat med oss under alla åren!

Varmt tack så länge från oss på Skolverket